
דף נחיתה הפתרון המושלם לעסק שלכם
אם נודה באמת, עסקים בתחילת דרכם עם תקציבים מצומצמים ולא לכל עסק יתאים להקים ולבנות אתר מפואר. בדיוק במקרים כאלו, כדאי להכיר את דף הנחיתה שיכול להיות הפתרון האידיאלי עבור עסקים רבים. מה זה דף נחיתה, מה השלבים בבניית עמוד נחיתה, מה היתרונות וכמה זה אמור לעלות? כל מה שצריך לדעת במאמר הבא.
קצת על דפי נחיתה
אם נהיה מדויקים, כאשר אנחנו מדברים על ההגדרה של דף נחיתה, זה בעצם העמוד אליו אנחנו מגיעים לאחר הקלקה על לינק כלשהו. אבל במרוצת השנים המונח התגלגל וכיום, עמוד נחיתה הוא בעצם עמוד לכל דבר שיכול לשרת את העסק שלכם.
לעיתים, בניית אתר יכולה לגרור עלויות גבוהות וכמו כן, אתר דורשת להזין תכנים רבים ואם להיות כנים, לא כל עסק צריך את זה. עמוד נחיתה יכול לשרת נהדר בעלי עסקים שונים ולהיות כ-ONE PAGE ולא לכלול בתוכו עמודים פנימיים רבים.
דף נחיתה לא חייב להתאים רק למי שאין לא אתר, לעיתים מבחינה עסקית, יהיה נכון לבנות דף נחיתה לדוגמא בתוך האתר שלכם, על מנת לתת דגש לקמפיין כלשהו. לדוגמא, אם חברת הוט עושה מבצע בלעדי ומעוניינת להפנות את הפרסום ישירות לעמוד הזה (במקום לעמוד הבית באתר) ככל הנראה יהיה עדיף לייצר עמוד נחיתה ייעודי עבור הצעת הערך הזאת.
דף נחיתה ברמת הביצוע, נחשב למהיר יותר וקל יותר מאשר פיתוח אתר, בעיקר משום שמדובר ברוב המקרים על פיתוח פשוט הכולל כמה מילים, תמונה וטופס ליד או אפשרות לצלצל ישירות מעמוד הנחיתה.
איך מחליטים מה יהיה בבניית עמודי נחיתה?
קודם כל ולפני הכל, כדי שתוכלו לעצב ולפתח עמוד יעיל, שיוכל לעזור לכם להגיע ליעדים העסקיים, חשוב להבין מה המטרה ביצירת העמוד?
המטרה יכול להיות כמו שכתבנו קודם, לקדם מבצע כלשהו ואז תצטרכו לעצב דף נחיתה הארד סייל שמקדם את המבצע, מניע לפעולה וגורם ללקוח להבין שהוא חייב לרכוש במסגרת המבצע הזה. לעומת זאת, אם אתם סוכני נדלן, או סוכני ביטוח תצטרכו דף נחיתה לדוגמא שיכלול טופס ליד כדי שתוכלו לחזור ללקוחות שהתעניינו. דוגמא נוספת היא עמוד נחיתה המציג פרויקט כלשהו והוא בעצם כמו קטלוג.
במילים אחרות, קיימים עמודי נחיתה מסוגי שונים ועל מנת להגיע ליעדים אותם הצבתם לעצמכם, חשוב מאוד שעמודי הנחיתה יהיו מעוצבים כך שהם דוחפים להשגת היעדים.
כל השלבים בבניית דף נחיתה
אז בדומה לכל פרויקט דיגיטלי (או פרויקטים בכלל) בבניית דפי נחיתה יש כמה שלבים מהותיים:
שלב 1: האפיון
שלב האפיון הוא שלב המתבצע בכל פרויקט בניית אתר או עמוד נחיתה והוא בעצם מהווה מעין מפה כללית של הפרויקט. אפיון הוא בעצם השלב בו מחליטים איך העמוד שלכם יראה, איך הוא יהיה מעוצב (ברמה התיאורטית – תמונה מימין לוגו משמאל וכד'), איפה הכפתורים יהיו, איפה תהיה ההנעה לפעולה ועוד ועוד.
במילים אחרות, של האפיון הוא השלב הקריטי ביותר כיוון שהוא מהווה תשתית לכל העבודה שתהיה אחרי זה. שימו לב, במידה ותעשו שינויים באפיון לאחר אישורו, ייתכן וזה יגרור עלויות.
שלב 2: עיצוב עמוד הנחיתה
לאחר שלב האפיון, השלב הבא הוא להלביש את העיצוב בהתאם. כלומר, אחרי שהחלטנו איפה יהיה הבאנר הראשי ובאיזה גודל יהיה הלוגו, זה הזמן לעצב את זה בפועל ולמקם את הבאנרים בהתאם למה שהוחלט באפיון.
לאחר שלב העיצוב תוכלו להבין האם האפיון שלכם היה מדויק או שיש צורך לבצע מעט שינויים. חשוב מאוד לבדוק שחווית המשתמש היא חוויה טובה ותקינה, לדוגמא, כדאי למקם את כל הדברים החשובים בפריים הראשון ללא גלילה, משום שכל תוכלו להבטיח שהגולשים שנכנסים לעמוד רואים את המסר והם לא צריכים לעשות אף פעולה כדי להגיע אליו.
שלב 3: קופי וטקסטים
השלב השלישי והלא פחות חשוב הוא שלב הקופי והטקסטים. השלב הזה משמעותי במיוחד כשאחנו מדברים על דף נחיתה. למה? כי הטקסטים בעמודי נחיתה צריכים להיות חדים, בהירים ומדויקים ולא פחות חשוב, קצרים.
בנוסף לכך, תחשבו שזאת ההיכרות הראשונה שלכם עם הלקוח, סגנון הכתיבה שלכם, אופן הפנייה והשפה הכללית בעמוד תשפיע באופן ישיר על איך שהגולש תופס אתכם.
שלב 4: פיתוח
שלב הפיתוח הוא השלב היחיד שאין לכם ממש מה לעשות בו, אלא אם כן אתם מפתחים? בחלק הזה אתם יושבים רגל על רגל ומחכים שכל עבודה הפיתוח תסתיים ותקבלו את כל מה שעשים עד עכשיו על לינק.
שלב 5: בדיקות בקרה ואיכות
יאללה, בשעה טובה יש לינק לעמוד הנחיתה, הכל נראה מעולה ועכשיו הגיע הזמן לבצע בדיקות:
• בדקו את עמוד הנחיתה מכמה מכשירים שונים והכי הכי חשוב מכמה מכשירים סלולריים שונים. רוב הגולשים היום גולשים באמצעות המובייל ולכן כדאי להתאים את החוויה לגלישה במכשיר הנייד.
• יש לכם בעמוד הנחיתה טופס ליד או לינק לשיחה טלפונית? מהמם, תבדקו שהכל עובד כמו שצריך, שהקלקה אכן מוציאה שיחה למספר טלפון שאתם רוצים ושאכן כל טפסי הליד מתרכזים למסמך אקסל מסודר.
• לינקים קליקאביליים – במידה ויש לכם לינקים, קרוסלה של תמונות וכד' חשוב מאוד לוודא כי הכל תקין ופועל.
שימו לב שחוויה לא טובה של לקוח תגרום לא לנטוש את עמוד הנחיתה ויתרה מכך, זה עלול ליצור רושם רע ולמנוע מהלקוח לרכוש מכם מוצר או להשתתמש בשירות שאתם מציעים.
היתרונות בבניית דפי נחיתה
לבניית דפי נחיתה יתרונות רבים:
1. נכס דיגיטלי
אין כמעט פלטרפומה דיגיטלית המיועדת לפרסום, שאפשר לפרסם בה מבלי להוביל לעמוד נחיתה או אתר כלשהו. גוגל דורשת לדוגמא ברוב הפרסומים (למעט קמפיין שיחות) ולכן, אנחנו ממליצים מאוד שיהיה לכם עמוד נחיתה.
2. כמו כרטיס ביקור – רק דיגיטלי
סביר להניח שלא פעם שמעתם על כרטיס ביקור דיגיטלי. אז נכון, עמוד נחיתה לא נחשב לכרטיס ביקור דיגיטלי, אבל אתם בהחלט יכולים להפנות לשם מתעניינים, לקוחות פוטנציאלים ואפילו לשים QR קוד על כרטיס הביקור שלכם שיוביל ישירות לעמוד הנחיתה. בסופו של דבר, מה יותר טוב מזה בשביל להכיר את העסק שלכם?
3. יותר טראפיק ויותר נוכחות
אין ספק שלאחר בניית עמוד נחיתה (וגם לאחר בניית אתר) נפתחות לפניכן המון אופציות חדשות שיכולות להגדיל את הקהל, את הטראפיק וכמובן את מאגר הלקוחות. בסופו של דבר אתם יכולים לייצר הרבה יותר נוכחות.
זה יכול להיות הפנייה ישירות מהעמודים שלכם ברשתות חברתיות, זה יכול להיות משולב בתוך מאמר אורח באתר כלשהו וזה יכול להיות חלק מקמפיין קידום ממומן שהעליתם.
כמה זמן זה לוקח וכמה זה אמור לעלות?
אין תשובה חד משמעית. ההערכה היא שזמני העבודה יכולים לנוע בין שבועיים לחודשיים, זה מאוד תלוי בכם ובספק שבחרתם לעבוד איתו. בניית דף נחיתה לדוגמא מעולמות הפיננסיים הכולל טופס ליד, תמונה וכמה מילים על העסק, נחשב לדף נחיתה די פשוט וככל הנראה זמני העבודה והעלויות יהיו בהתאם.
תמחור הפרויקט וזמני העבודה המדויקים ביותר יהיו לאחר שלב האפיון, כאמור השלב בו מבינים את מורכבות הפרויקט. בכל מקרה, עמוד נחיתה נחשב לזול ביותר מכלל הנכסים הדיגיטליים.
איך לבחור חברה לבניית עמודי נחיתה?
אז כדי לבנות עמוד נחיתה, ברוב המקרים תצטרכו לשכור את שירותיו של פירלנס המתמחה בכך, או חלופין חברה המציעה בניית עמודי נחיתה. אבל יש כל כך הרבה אפשרויות, איך בוחרים?
עלויות
ההמלצה היא לא לבחור בחברה בהכרח בגלל המחירים שהיא מציעה, אלא בגלל העבודה שהיא יודעת לעשות. אם יבנו לכם עמוד נחיתה בחיסכון של 50% בעלויות אבל העוד הזה לא יביא תוצאות, אתם בעצם לא תגיעו ליעדים שהצבתם לכך. לכן, כדאי לבחור חברה שמתאימה לתקציב שלכם, אבל גם יודעת לעשות את העבודה כמו שצריך.
דפי נחיתה לדוגמא
בקשו לראות דפי נחיתה לדוגמא שכבר עוצבו והם באוויר. נסו לראות האם הם נראים טוב, האם חווית הגלישה בהם טובה, האם הם מזמינים וקל לתפעל אותם. חשוב מאוד לוודא כי יש תיאום ציפיות בהקשר הזה.
ניסיון וידע מעמיק
בעיקר כשאנחנו מדברים על תחומים טכנולוגיים, ניסיון מהווה חלק חשוב ועיקרי בפרוייקט. תחשבו על זה ככה, מי שבנה כבר המון עמודי נחיתה, יודע להגיד מה עובד יותר טוב, מה עובד פחות, בקיא בכל החידושים ויודע לפתור באגים בקלות, הדברים האלו חוסכים זמני עבודה.
מה ההבדל בין עמוד נחיתה לאתר תדמית?
קיימים הבדלים רבים בין עמוד נחיתה לאתר תדמית, בעיקר במטרות שלהם.
מידע
אתר תדמית הוא הרבה יותר עשיר במידע. זה יכול להיות מידע על העסק, חזון, ערכים או צוות העובדים וזה יכול להיות מידע על תחום העיסוק, כמו לדוגמא אתר עורכי דין יכול לכלול בתוכו מידע רלוונטי על תביעות.
מיקוד
עמוד נחיתה מאוד ממוקד למטרה שלשמה הוא נוצר, בעיקר משום שהוא קטן וכל המידע מתרכז במקוום אחד. לדוגמא, עם עמוד נחיתה יהיה קל יותר לאסוף לידים מכיוון שאין לגולש יותר מדי לאם להגיע או איפה לגלול. לעומת זאת, אתר תדמית כולל בתוכו עמודים פנימיים רבים.
פרסום
תמהיל השיווק בין שני הנכסים הדיגיטליים האלו שונה בתכלית. כשאר אנחנו מדברים על אתר תדמית, המטרה העיקרית שלו היא להכניס כמה שיותר תנועה וטראפיק ואז אנחנו מדברים בעצם גם על קידום אתרים אורגני (SEO) שעובד באמצעות יצירת בלוג תוכן באתר שלכם, קידום האתר לפי מילות חיפוש רלוונטיות, קמפיינים ועוד.
כאשר אנחנו מתייחסים לעמוד נחיתה, אין לנו באמת אפשרות לעשות SEO רמה גבוהה כמו אתר, אבל בהחלט נוכל להפנות את הפרסום ישירות לעמוד הנחיתה ובעמצותו לאסוף לידים.
סיכום
אין ספק שדף נחיתה יכול להיות פיתרון מושלם עבור העסק שלכם, בעיקר אם אתם לא מעוניינים בבניית אתר, או לחלופין יש לכם אתר אבל אתם מעוניינים להקים עמוד נחיתה למסר ספציפי ולא רוצים להפנות ישירות לאתר.
במאמר, הגדרנו תחילה מה זה עמוד נחיתה באופן כללי והסברנו את ההבדלים בין עמוד נחיתה שעומד בפני עצמוף לבין עמוד נחיתה בתוך אתר. לאחר מכן, הסברנו על חמשת השלבים בבניית אתר: אפיון האתר, עיצוב, קופי וטקסטים, פיתוח ושלב הבדיקות וה-QA ופירטנו על כל חלק בתהליך.
בהמשך המאמר מנינו את כל היתרונות העסקיים שאפשר להשיג בבניית נכס דיגיטלי כמו עמוד נחיתה כאשר המטרה העיקרית בסוף היא להגדיל את כמות הלקוחות ואת ההכנסות של העסק. בסיום המאמר, הסברנו שאין מחיר קבוע ובסופו של דבר הכל מתומחר לפי האפיון וגם, נתנו כמה טיפים לאיך לבחור חברה לבניית עמודי נחיתה.