
דף נחיתה לעסקים
דף נחיתה לעסקים הוא דף ממוקד, מניע לפעולה, שאינו כולל הסחות דעת, ושיש לעצב אותו בהתאם למה שיצור את האפקט הטוב ביותר על הביצועים של בית העסק.
דף נחיתה לעסקים לשיווק ומכירות.
גולשים שמגיעים לדף נחיתה, עוברים מסלול שבסופו מוצע להם לבצע פעילות ממירה. פעילות כזאת יכולה להיות רישום לניוזלטר, הצטרפות אל דף אוהדים של המותג, רכישה של מוצר או שירות, השארת פרטים בטופס פניה לאתר ועוד.
במציאות שבה הקשב של הלקוח הפוטנציאלי למסרים שיווקיים הולך ונעלם, יותר ויותר עסקים מוצאים את עצמם מנסים לחשוב על פתרונות יצירתיים שיעזרו להם למקד את השיח מול הגולשים שמגיעים אל הנכסים הדיגיטליים שלהם, להציע להם הצעות ערך ייעודיות, ולהניע אותם לפעולה. חשוב יהיה להבין את ההקשר: בכל רגע נתון מוקף גולש ממוצע באינטרנט באינספור מודעות פרסומיות, הצעות שיווקיות סמויות וגלויות, קריאות לפעולה, וניסיונות להציע לו להסיט את תשומת הלב שלו מן העניין שבו הוא עוסק, ולמקד את הפניות שלו אל המותג הרלוונטי התורן.
במציאות כזו, דף נחיתה לעסקים הוא פתרון מעולה שאין כמעט בית עסק שלא זקוק לו: דף נחיתה לעסקים הוא עמוד אליו מופנה הגולש ממקורות שונים, בין אם מדובר בקמפיינים פעילים ברשתות החברתיות או במנועי החיפוש, במייל או ביוטיוב, באמצעות קישורים ישירים או באמצעות קישורי אפיליאייט, ואשר מציב בפני הגולש מסר שיווקי יחיד, ממוקד מאוד, מניע לפעולה, ובסופו פעולת המרה.
פעולת המרה היא פעולה מוגדרת מראש, אשר נועדה לקדם את הלקוח הפוטנציאלי במורד המשפך השיווקי. רישום לרשימת התפוצה של בית העסק יכול להחשב כהמרה מוצלחת. כך גם הצטרפות אל דף האוהדים של המותג בפייסבוק, רכישה של מוצר, רכישה חוזרת של מוצר, השארת פרטים לצורך חזרה עתידית, פניה טלפונית, ועוד לא מעט פעולות אחרות שמעידות על כוונה מסוימת של הגולש לבצע התקשרות מול בית העסק, ואולי אף להפוך עצמו מגולש או פונה, ללקוח משלם, ואף לקוח חוזר.
אילו מרכיבים חייב לכלול דף נחיתה לעסקים?
ברשת האינטרנט מנוהלים אינספור דפי נחיתה מסוגים שונים, בסגנונות מגוונים, קצרים או ארוכים, מעוצבים ומושקעים או פשוטים וענייניים, וכל סוג של דף נחיתה כזה המשמש עסקים יכול להתאים לצורך אחר, לקהל יעד אחר, ולעסק מסוג שונה.
יחד עם זאת, לרוב המוחלט של דפי הנחיתה לעסקים המנוהלים ברשת האינטרנט ישנם לא מעט מאפיינים משותפים. נסקור כעת בקצרה אילו רכיבים משותפים לרוב המוחלט של דפי הנחיתה ברשת:
כותרת איכותית
דפי נחיתה לעסקים צריכים להכיל כותרת איכותית, וזאת כדי לגרום לקהל היעד לבחור ולצרוך את התוכן שבדף הנחיתה, להבין מה הוא כולל, ואולי אף להסיק לגבי האופן שבו המידע יוצג בדף הנחיתה. כאשר אתם עמלים על כתיבת כותרת איכותית לדף נחיתה שנמצא בתהליך בניה, הקפידו על כך שמן הכותרת לבדה ניתן יהיה להבין מהו המוצר או השירות שהמותג מציע לקהלי היעד השונים שלו. כותרת טובה לדף נחיתה יכולה להיות אינפורמטיבית, מבדרת, מרגשת, מפתיעה, מסקרנת ועוד. פניה אל הרגש של קהל היעד נחשבת למתודה טובה שבאמצעותה תוכלו להשיג את הקשב של קהל היעד. נסחו כותרת לא ארוכה מידי ולא קצרה מידי, כדי מצד אחד לתפוס את תשומת ליבו של הגולש, להעביר את המסר בשלמותו, ויחד עם זאת, לא לפגוע בתצוגה של דף הנחיתה במקורות שונים, כמו דפי תוצאות החיפוש של מנועי החיפוש השונים.
תמונה להמחשה
דף נחיתה לעסקים יכלול לרוב תמונה שתמחיש לגולש איזה תוכן הוא עתיד לצרוך, כיצד נראה המוצר שהוא עתיד להזמין, ומהי התוצאה של השירות אותו יקבל. זאת יכולה להיות תוצאה ישירה כמו מים צלולים, או תוצאה עקיפה כמו ילד מחייך לאחר ששתה כוס מים צלולים. כך או כך, לתמונה יש כמה וכמה תפקידים מרכזיים כאשר היא משובצת בדף נחיתה לעסקים: ראשית, תמונה עוזרת לשבור רצף גדול של טקסט, שיכול להתיש את הגולש, ולגרום לו בסבירות גדולה לנטוש את דף הנחיתה. שנית, תמונה יכולה לסייע בהמחשת המוצר או השירות, ולעזור לגולש לגשר על הפער ולהבין מהר יותר מאילו תמורות הוא יוכל ליהנות. כמו כן, תמונה המשולבת בדף נחיתה יכולה לסייע לעורר אצל הגולש את הרגש הרצוי ולהניע אותו לפעולה טוב יותר: תמונה יכולה להעציב, לשדר תקוה, להכעיס, לעורר התפעלות, ליצור השראה ועוד.ֿ
טופס השארת פרטים
דף נחיתה לעסקים יכלול, בדרך כלל, טופס ייעודי להשארת פרטי הגולש, לצורך חזרה עתידית של בית העסק אליו. נשים את הדברים על השולחן: לא כל דף נחיתה כולל טופס השארת פרטים. ישנם דפי נחיתה שעושים שימוש בלחצני התקשרות, שדרכם מופנים הגולשים ישירות לשיחה טלפונית מול המוקד, וישנם גם סוגים שונים ומגוונים של דפי נחיתה אחרים אשר אינם כוללים טופס להשארת פרטים. יחד עם זאת, ברוב המוחלט של דפי הנחיתה קיים מקום שמור להטמעת טופס שבאמצעותו יכולים הגולשים למלא את הפרטים האישיים שלהם.
יצירת הפורמט והמבנה של טופס השארת הפרטים הוא אמנות בפני עצמה. טופס ארוך מידי עלול להרתיע גולשים ולגרום לפחות מהם להשאיר פרטי התקשרות. טופס קצר מידי אמנם יעודד יותר גולשים להשאיר פרטים, אך אלו יהיו גולשים שהם בבחינת לידים קרים יותר, ובית העסק יצטרך להשקיע משאבים משמעותיים יותר כדי להפוך את אותם לידים ללקוחות משלמים.
כפתור קריאה לפעולה
מה קורה לאחר שגולש מילא את הפרטים האישיים שלו בטופס שהוטמע בדף הנחיתה? בדרך כלל, אז מגיע השלב שבו הגולש לוחץ על כפתור שליחת הפרטים אל בית העסק. הכפתור הזה נקרא כפתור ההנעה לפעולה, וכאשר מעצבים דף נחיתה, יש כמה וכמה החלטות שצריך לקבל לגבי הכפתור הזה.
ראשית, חשוב יהיה להבין היכן מעוניינים למקם את הכפתור הזה בדף הנחיתה. בדפי נחיתה לעסקים רבים מוטמע כפתור ההנעה לפעולה בכמה וכמה מקומות בדף הנחיתה, בדרך כלל, בתחילת הדף, במרכזו ובסופו. שנית, חשוב יהיה לבחור היטב את צבע הרקע של הכפתור ואת צבע הטקסט של כפתור ההנעה לפעולה. בחירת הצבעים צריכה מצד אחד להלום את צבעי המותג, ומצד שני, לייצר ניגודיות ברורה אל מול יתר דף הנחיתה. כפתור ההנעה לפעולה חייב להיות האובייקט הבולט ביותר על גבי המסך, כך שגולשים יוכלו לזהות אותו באופן מיידי.
גם לטקסט שנרשם על כפתור ההנעה לפעולה יש חשיבות גדולה להצלחה ולשיפור האפקטיביות של דף הנחיתה. הטקסט צריך לא רק להניע יותר גולשים לפעולה, אלא לגרום לגולשים הנכונים לפעול. יתרה מכך, הטקסט שעל הכפתור יכול לשדר חלק מן הטון של המותג. האם המותג משתמש בשפה הומוריסטית? האם המותג הוא רשמי ובר סמכות בנישה שבה הוא פועל? האם המותג כותב בשפה קלילה וקולחת, או שפה תקנית ורשמית?
כל אלו החלטות שעשויות להשפיע על האפקטיביות של ההמרות באתר ובדף הנחיתה עצמו.
החלטות שצריך לקבל בעיצוב דף נחיתה לעסקים
בחרתם לעצב דף נחיתה לעסק? מזל טוב. כבר עשיתם את החלק החשוב של העבודה. כעת אתם נדרשים לגשת למלאכה, אלא שהמלאכה הזו דורשת מכם כמה וכמה החלטות שתצטרכו לקבל במסע הזה.
ההחלטה הראשונה תהיה כמה שדות קלט יהיו בטופס הרישום המוטמע בדף הנחיתה. אל שדות הרישום האלו יצורפו כותרות השדות, ואלו יכולות להיות מוצבות מעל לשדה הקלט, לצידו או בתוכו. נסו ככל האפשר להימנע משילוב כותרת השדה בתוך רכיב הקלט עצמו, משום שאז כל ניסיון לייצר תוכן בשדה ימחוק את הכותרת באופן מיידי. שימוש כזה של שילוב כותרת ברכיב השדה עצמו הוא ראוי רק במקרים בהם חשוב לכם מאוד לשמר מראה אסתטי ונקי, ולחסוף במקום חשוב על גבי המסך.
החלטה שניה שכדאי יהיה לקבל בכל הקשור לעיצוב דף הנחיתה היא איכות התמונה המוצגת בדף. תמונה גנרית ומשעממת ממאגר סטוק שמשמש עוד מליוני דפי נחיתה אחרים ברחבי העולם יכולה אמנם לעשות את העבודה, אבל יציאה מחוץ לקופסה, ושימוש בתמונה מקורית אך יחד עם זאת אינפורמטיבית, שיפתיע את הגולש ויגרום לו להתעכב עוד פרק זמן בדף הנחיתה, בהחלט יוכל לשפר את ההמרות בדף הנחיתה הזה.
החלטה שלישית שתצטרכו לקבל בעיצוב וכתיבת דף הנחיתה לעסק היא האם דף הנחיתה יהיה ענייני וקצר או ארוך ומפורט. שני המקרים ישנם, כמובן, יתרונות וחסרונות. דף נחיתה ארוך, שאר משולבות בו קריאות לפעולה במהלך דף הנחיתה עצמו, יצביע על מותג שמוכן להשקיע מזמנו לטובת יצירת ערך מוסף לגולש, משדר סמכות ורצינות, וגם יכול לענות על אוסף של שאלות שעולות בדרך.
לעומת זאת, דף נחיתה קצר וממוקד, יוכל לגרום לפחות גולשים לנטוש את הדף, ולעזור להם להחליט להשאיר פרטים בפרק זמן קצר יותר.
החשיבות של ביצוע A/B Testing בבניה של דף נחיתה לעסקים
איך יודעים אילו מן הרכיבים בדף הנחיתה שאנחנו מעצבים לעסקים צריך להיות ארוך ואיזה קצר, איזה מפורט ואיזה ענייני, איזה לשלב תמונה מוחשית ואיזה תמונה מעוררת השראה? התשובה היא, כמובן, שאין תשובה נכונה מראש. כדי לדעת מה עובד טוב יותר, לחצן ירוק או לחצן כתום, טקסט מבדח או טקסט רשמי - תהיו חייבים לנסות בפועל את שני הסוגים המדוברים, ולדעת להשוות בין נתוני הגולשים שעושים בהם שימוש.
למתודה הזאת, של הרצת מספר גרסאות של דפי נחיתה לעסקים במקביל, קוראים בשם A/B Testing, והיא מתודה שמאפשרת שליחת מחצית מן התנועה לדף נחיתה בגרסה אחת שלו, בעוד שאת החצי השני ניתן לשלוח אל גרסה אחרת של דף הנחיתה. הנחת המוצא היא שבמספרים מספיק גדולים, ניתן להסיק מהתנהגות הגולשים, איזו משתי הגרסאות עדיפה יותר.
מתי כדאי יהיה לבצע מבחני A/B לאתר או לדף הנחיתה?
ובכן, התשובה היא שכדאי לעשות זאת באופן מתמשך. זמן ההשקה של דף הנחיתה הוא אמנם אחד הזמנים בהם ביצוע המבחנים יהיה היעיל ביותר ויעזור לוותר על גרסאות שלא מניעות את הגולשים לפעולה, אולם גם לאחר מכן, כאשר דף הנחיתה הופך להיות ייצורי לכל דבר ועניין, ביצוע מתמשך של מבחני A/B הוא הגיוני ובעל ערך מוסף לא קטן לבית העסק.
לסיכום
ישנן אינספור החלטות שניתן לקבל בעיצוב של דף נחיתה, ואלו יכולות להשפיע לא מעט על הסיכוי להמיר גולשים ללקוחות משלמים. החלטות כאלו נוגעות לצבעים, גדלים אורכים של טקסט, איכות התמונות המשולבות בדף ועוד. את ההחלטות האלו כדאי לבדוק באמצעות מבחנים מסודרים שנקראים A/B Testing, ובמהלכם מוצגים לגולשים שונים, גרסאות שונות של דף הנחיתה, והביצועים של גרסאות אלו נמדדים באמצעות כלים ייעודיים.